FAAC City access
Stad Antwerpen

City access control in Antwerpen

De Belgische stad Antwerpen koos er recent voor om haar centrum uit te rusten met een gemoderniseerde stadstoegangsoplossing. Deze oplossing, die de verkeersstromen reguleert en beperkt, is gekozen om de veiligheid en leefbaarheid van de binnenstad te behouden voor zowel haar bewoners als bezoekers. Het FAAC City Access-platform en de voertuigidentificatie oplossingen worden in de voertuigregelgevingsoplossing geïmplementeerd om de toegang tot voertuigen te reguleren en de verkeersstromen te optimaliseren.

Voor een veilige en aantrekkelijke stadsomgeving

Verstedelijking leidt wereldwijd tot een snelle groei van steden. Niet alleen de bevolking groeit, maar ook het aantal voertuigen in de stad neemt toe. Hierdoor ontstaat er grote druk op de doorstroming van verkeer. Zeker in steden met een historisch stadscentrum is het een uitdaging om de doorstroom van verkeer op een soepele en veilige manier te laten verlopen. De smalle straten en pleinen zijn niet geschikt voor het type en de grote hoeveelheden verkeer van tegenwoordig. Dit levert onveilige situaties op in bijvoorbeeld winkelstraten waar veel voetgangers lopen.

Veel steden kiezen er daarom voor op bepaalde plekken auto's te weren. Tegelijkertijd moeten leveranciers en hulpdiensten deze plekken wel kunnen bereiken. Dus hoe doe je dat? Hoe controleer je wie er naar binnen mag en wanneer?

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over dit project of de toegepaste producten?
Aarzel niet ons te contacteren

Toegepaste producten

J275 verkeerscontrolepaal

Verzinkbare paal J275 HA V2

Een verzinkbare verkeerspaal geschikt voor industrieel en commercieel gebruik - Weerstand tot 128 000J
FAAC City access

Beheersysteem FAAC City Access

Beheersysteem verzinkbare palen en slagbomen voor een veilige en aantrekkelijke binnenstad

Antwerpen, één van de grootste en meest bezochte steden van België

Antwerpen is een toonaangevende bestemming in België en heeft ongeveer 529 000 inwoners, waarmee het de tweede grootste en één van de meest bezochte steden van België is. 

Naast haar omvang staat de stad Antwerpen ook bekend om haar historische stadscentrum, de vele bezienswaardigheden en haar belangrijkste winkelstraat De Meir. Met meer dan 100 winkels en warenhuizen is De Meir het belangrijkste winkelgebied van België, dat zeer makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Al deze aspecten maken van Antwerpen dé plek voor toeristen en de trots van al haar inwoners.

Een autoluw stadscentrum dat haar voetgangersvriendelijkheid behoudt en vergroot

Om de aantrekkelijkheid van de stad te garanderen, koos Antwerpen ervoor om de verkeersstromen te beperken en de voertuigtoegang te reguleren in verschillende gebieden binnen het stadscentrum. Door onnodig verkeer te weren en veiligheidsmaatregelen toe te voegen, behoudt en vergroot de stad haar voetgangersvriendelijke straten. Deze gebieden blijven toegankelijk voor geautoriseerde voertuigen en chauffeurs zoals omwonenden, leveranciers, taxi’s met vergunning, hulpdiensten en gemeentelijke diensten. Bij het reguleren van verkeersstromen van en naar deze gebieden, moet er rekening gehouden worden met deze verschillende gebruikersgroepen.

Een gemoderniseerd stadstoegangscontrolesysteem

Tot op de dag van vandaag is de stad uitgerust met automatische verkeerspalen en een systeem dat veel handmatige handelingen vereist. Om dit proces efficiënter en eenvoudiger te maken voor haar gebruikers, besliste de stad Antwerpen om haar systeem te moderniseren. Deze beslissing werd vertaald in een volledig nieuwe oplossing, bedacht en geleverd door FAAC en zijn partner in Identification Systems. De installatie omvat de software en de nieuwe FAAC-verzinkbare palen met geïntegreerd parkeertoegangscontrolesystemen.

De combinatie van de hoogwaardige FAAC verzinkbare palen en regelzuilen met sturing en hun uniek cloud-based bedieningsplatform biedt steden en gemeenten de ultieme oplossing voor een gecontroleerde verkeersdoorstroming.

De hoogwaardige materiaal keuze en de minimalistische vormgeving staan garant voor een discrete integratie van de installatie in het straatbeeld.

Willem Bakelandt Project Manager
FAAC City access

Integratie met ROMBIT’s vergunninghoudersysteem

Verder wordt het ROMBIT-licentiesysteem geïntegreerd in de totaaloplossing. Hierdoor worden licentiehouders automatisch aan de MOOV-software gekoppeld, waardoor er minder handelingen nodig zijn om vergunninghouders toegang te verlenen. De licentiehouders worden geïdentificeerd door middel van kentekenherkenning, pincode of badge.