brandwerend rolluik
Automatische schuifdeuren en brandwerende rolluiken

La Terra+

Laterra+ is een Belgisch familiebedrijf dat zich specialiseert in de verkoop van biologische en natuurlijke producten. Ze bieden een breed scala aan producten, waaronder groenten, fruit, zuivel, brood en vlees. Hun missie is om gezonde en duurzame voeding toegankelijk te maken voor iedereen, terwijl ze zich ook inzetten voor het behoud van het milieu en het ondersteunen van lokale landbouwers.

Een verbeterde brandveiligheid en optimale toegang met automatische schuifdeur

De eigenaar contacteerde F-Projects omdat er nood was aan een vlotte en gebruiksvriendelijk doorgang van en naar de bloemenwinkel. Maar hij wou uit veiligheidsoverwegingen ook een brandwerende compartimentering tussen winkel en aanliggende afdelingen. Onze experten stelden vast dat Terra+ zeker baat had bij een automatische schuifdeur en een brandwerende rolluik.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over dit project of de toegepaste producten?
Aarzel niet ons te contacteren

Welke producten hebben we gebruikt voor dit project?

Brandwerend rolluik

Brandwerend rolluik EI1 60

Brandwerende rolluiken bieden oplossingen in de meest uiteenlopende situaties. Met een maximale brandweerstand van EI1 60 minuten
FAAC A1400

FAAC A1400

Aandrijving voor standaard automatische deuren met enkele of dubbele vleugels
dubbel automatische schuifdeur laterra+

Een automatische schuifdeur als fleurig welkom

Een dubbele automatische schuifdeur kan de perfecte oplossing zijn voor drukke ingangen, zoals die van bloemen- en tuinwinkels. Bij Terra+ in Beernem kozen ze voor de A1400 AIR/2 met deurautomaat, omdat deze de openingstijd optimaliseert en tochtproblemen en energieverlies tot een minimum beperkt. Dit is vooral belangrijk voor een winkel die gevoelige producten zoals bloemen en planten verkoopt, waarbij het behoud van de kwaliteit een prioriteit is.

Bovendien verlaten klanten de winkel vaak met de handen vol of hebben ze een grote kar bij zich. Met de dubbele schuifdeur is er voldoende ruimte voor een soepele doorgang, zonder dat klanten hun spullen moeten laten vallen of moeite moeten doen om door de deur te komen.

Maar naast het bieden van een gemakkelijke toegang tot de winkel, kan een automatische schuifdeur ook bijdragen aan de veiligheid.

brandwerend rolluik

Een brandwerend rolluik als veilige compartimentering

Bij Terra+ koos de eigenaar voor brandwerende compartimentering tussen de winkel en aanliggende afdelingen door gebruik te maken van brandwerende rolluiken. In geval van brand of rook sluiten deze rolluiken de ruimte brandveilig af en zorgen ze voor een compartimentering.

Bij Terra+ koos de eigenaar voor brandwerende rolluiken met brandweerstand EI(1)60. Dit betekent dat het rolluik een bepaalde tijd weerstand kan bieden tegen de hitte en de vlammen van een brand. De EI(1)60 classificatie houdt in dat het rolluik 60 minuten lang weerstand kan bieden aan een brand.

Een brandwerend rolluik is een uitstekende oplossing om de veiligheid te verbeteren en de schade bij een eventuele brand te beperken. Het compartimenteren van de ruimte kan ervoor zorgen dat de brand niet verder kan verspreiden en dat er meer tijd is voor evacuatie en het blussen van de brand.