Automatische schuifdeuren

Bij F-Projects zijn we gespecialiseerd in automatische schuifdeuren. Deze naadloos geïntegreerde, gebruiksvriendelijke deuroplossingen combineren esthetiek en technologie voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Ontdek ons assortiment en kies de deur die bij u past!

Products

FAAC A1000

FAAC A1000

Schuifdeuraandrijving voor binnen deuren
FAAC A1400

FAAC A1400

Slanke lineair schuifaandrijving met hoge gebruiksfrequentie
FAAC A1400 DM

FAAC A1400 DM

Schuifdeurautomaat voor zware deuren
A1400 RD

FAAC A1400 RD

Schuifdeuraandrijving voor gebruik in vluchtroutes
FAAC A1400 Telescoop

FAAC A1400 T

Telescopische schuifdeur voor ruimtebesparende oplossingen
FAAC AIRSLIDE

FAAC AIRSLIDE

Schuifdeur oplossing met geïntegreerd luchtgordijn
GBF3500

FAAC GBF3500

Automatische schuifdeur voor gebruik in vluchtwegen
Inbraakwerende schuifdeur SKR35

FAAC SKR35

Inbraakwerende automatische schuifdeur
Troonstraat - TK20 - Automatische schuifdeur

FAAC TK20

Automatische schuifdeur met smalle aluminium profielen
FAAC TK35

FAAC TK35

Isolerende schuifdeur met smalle profielen
FAAC TK52

FAAC TK52

Ultieme energiebesparende automatische schuifdeur
FAAC TKF30-60

FAAC TKF30-60

Brandwerende automatische schuifdeur

Alles over automatische schuifdeuren

De voordelen van een automatische schuifdeur

Automatische schuifdeuren bieden talrijke voordelen, zoals gemakkelijke toegang voor mensen met beperkte mobiliteit, ruimtebesparing en energie-efficiëntie. Deze deuren openen en sluiten moeiteloos, waardoor een soepele doorgang mogelijk is. Ze zijn ideaal voor locaties met beperkte ruimte, aangezien ze geen extra ruimte nodig hebben om te draaien. Dankzij sensoren voorkomen ze energieverlies door onnodig openstaan. Veiligheidsvoorzieningen zoals obstakeldetectie zorgen voor een veilige omgeving. Daarnaast dragen automatische schuifdeuren bij aan de professionele uitstraling van een gebouw. Kortom, deze deuren combineren gemak, toegankelijkheid, energiebesparing, veiligheid en esthetiek, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diverse toepassingen.

Een belangrijk voordeel van een elektrische schuifdeur is dat u deze op afstand kunt monitoren, openen en sluiten. Dat kan eenvoudig met Simply Connect, de slimme service van FAAC. Zo heeft u op ieder moment van de dag inzicht in de status van uw schuifdeuren.

Zo kiest u de juiste automatische schuifdeur

Het kiezen van de juiste automatische schuifdeur vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Doel en locatie: Bepaal het beoogde doel en de locatie van de schuifdeur. Is het voor een commercieel gebouw, een winkel, een ziekenhuis of een residentiële woning? Dit helpt bij het bepalen van de vereiste specificaties en functies.

 2. Verkeersstroom: Beoordeel de verwachte verkeersstroom. Hoeveel mensen zullen de deur dagelijks gebruiken? Dit bepaalt de capaciteit en duurzaamheid van de deur die u nodig heeft.

 3. Nooduitgang: Het is essentieel om de geldende wetgeving en veiligheidsnormen te raadplegen bij het installeren van een automatische schuifdeur, vooral op plaatsen waar vluchtroutes en nooduitgangen van cruciaal belang zijn. Zo zorgt u ervoor dat de gekozen deur voldoet aan de vereisten voor een veilige en effectieve evacuatie in noodsituaties.

 4. Ruimte en afmetingen: Meet de beschikbare ruimte waar de schuifdeur wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de deurpanelen om te openen en te sluiten zonder obstakels.

 5. Veiligheidseisen: Overweeg de veiligheidsaspecten, zoals obstakeldetectie, veiligheidssensoren en noodontgrendelingssystemen. Dit is vooral belangrijk in openbare ruimtes om de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

 6. Energie-efficiëntie: Kijk naar de energie-efficiëntiekenmerken van de schuifdeur, zoals isolatie, automatische sluiting en energiebesparende modi. Dit kan helpen om de operationele kosten te verlagen.

 7. Esthetiek: Denk na over het ontwerp en de stijl van de schuifdeur. Moet deze passen bij de algehele uitstraling van het gebouw? Kies een ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Mocht u behoefte hebben aan een FAAC-specialist die met u meedenkt, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek

Verschillende soorten automatische schuifdeuren

Er zijn verschillende typen automatische schuifdeuren beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen

 1. Enkele schuifdeur: Een enkel deurpaneel dat horizontaal opent en sluit, meestal in één richting.

 2. Dubbele schuifdeur: Bestaande uit twee deurpanelen die naar elkaar toe schuiven en openen in het midden.

 3. Telescopische schuifdeur: Meerdere deurpanelen die in elkaar schuiven, waardoor een bredere doorgang mogelijk is met minimale ruimtevereisten aan de zijkanten.

 4. Gebogen schuifdeur: Ontworpen om te passen in gebogen of ronde structuren, zoals entrees van winkelcentra of hotels.

 5. Hermetische schuifdeur: Speciaal ontworpen voor luchtdichte of geluidsisolerende afdichting, zoals in ziekenhuizen of laboratoria.

 6. Anti-paniek schuifdeur: Specifiek ontworpen voor snelle en veilige evacuatie in noodsituaties, met een brede doorgang, eenvoudige bediening en automatische vrijgave van vergrendeling.

 7. Inbraakwerende schuifdeur: Biedt extra beveiliging tegen inbraakpogingen, met verstevigde panelen, vergrendelingssystemen en andere beveiligingsfuncties.

 8. Brandwerende schuifdeur: Ontworpen om de verspreiding van brand en rook te beperken, met brandwerende materialen en sluitmechanismen die voldoen aan de geldende brandveiligheidsnormen.

Wat kost een automatische schuifdeur?

De kosten van een elektrische schuifdeur variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type deur, het ontwerp, de afmetingen en de gewenste functionaliteiten. 

Bij F-Projects begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom willen we graag persoonlijk met u samenwerken om uw specifieke behoeften te bespreken en de juiste automatische schuifdeuroplossing voor u te vinden. Ons deskundige team staat klaar om uw wensen te analyseren en u te adviseren over de meest geschikte opties binnen uw budget.

Om een nauwkeurige offerte te kunnen verstrekken, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We zullen een afspraak plannen om uw locatie te bezoeken, uw vereisten te bespreken en de beste automatische deuroplossing voor uw project te bepalen. Op die manier kunnen we u een gedetailleerde kostenraming geven die volledig is afgestemd op uw specifieke situatie.

Aan welke normen, wetgevingen en keuringen moet een automatische schuifdeur voldoen?

Automatische deuren moeten voldoen aan verschillende normen en keuringen om de veiligheid en prestaties te waarborgen. Enkele belangrijke normen en keuringen zijn:

 1. Europese normering EN16005: Deze norm specificeert de veiligheidseisen en testmethoden voor automatische deursystemen. Het omvat aspecten zoals bewegingsdetectie, krachtbeperking, obstakeldetectie en veilige bediening.

 2. ARAB (Algemeen reglement voor de arbeidsbescherming): Deze Belgische wetgeving stelt eisen aan de veiligheid en gezondheid op de werkplek. Automatische deuren moeten voldoen aan de vereisten van het ARAB om veilig gebruik in arbeidssituaties te waarborgen.

 3. CE-markering: De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen binnen de Europese Economische Ruimte. Het is een verplichte markering voor producten die binnen de EU worden verhandeld.

 4. TÜV-certificering: TÜV (Technischer Überwachungsverein) is een onafhankelijke organisatie die producten en systemen keurt op basis van veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Een TÜV-certificering geeft aan dat het product aan strenge criteria voldoet.

Service en onderhoud van uw automatische schuifdeur

Net zoals een auto regelmatig onderhoud nodig heeft, is het essentieel om automatische schuifdeuren preventief te onderhouden en cruciale onderdelen indien nodig tijdig te vervangen. Door dit te doen, zorgen we ervoor dat schuifdeuren voldoen aan de vereisten op het gebied van functionaliteit, veiligheid en classificatie. Bovendien blijft de garantie van kracht en worden potentiële calamiteiten, onverwachte storingen of ongelukken vermeden. Door automatische schuifdeuren regelmatig te onderhouden en te vervangen, waarborgen we de optimale werking en veiligheid van de installaties.

Meer weten over de schuifdeuren van F-Projects?

Enkele, dubbele, telescopische of vluchtweg uitvoering? Heeft u geen idee welke oplossing geschikt is voor uw situatie? We geven u graag advies.

Contacteer ons en we zullen u zo goed mogelijk ondersteunen!